فروشگاه ادویه جات

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

معرفی زیره و خواص آن

زیره گیاهی است که ارتفاع آن به ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر می رسد و ساقه آن هم شفاف و بدون کرک است همچنین ریشه آن دوکی شکل و گوشتی است. این گیاه دارای گلهای سفید رنگ و میوه آن آن به دو شکل بیضی و دراز و به رنگ قهوه ای تیره و مایل به زرد است.

زیره از نوع سیاه آن در کرمان کشت می شود و معمولاً در کنار رودخانه ها هم می روید و به آب زیادی برای رشد نیاز ندارد ، بذر زیره به رنگ های مختلف سفید ، سبز ، زرد و قهوه ای خاکستری وجود دارد.

زیره دارای یک اسانس روغنی است که ترکیبی از چند ماده دارویی تانن ،رزین ، صمغ ، الکل و کمی هم ترکیبات نیتروژن دار است.

https://boobard.com/wp-content/uploads/2019/05/boobard-A-way-to-sweeten-cumin.jpg

خواص درمانی زیره

حال کمی درباره خواص زیره بدانیم. از زیره به عنوان ادویه در غذاها استفاده می کنند و خاصیت ضد نفخ و تقویت کننده معده را دارد. با پنیر مخلوط می کنند که باعث خوشبو شدن آن می شود و یا در غذاهای نفاخ چون حبوبات می ریزند تا از بروز نفخ جلوگیری کند.

از قدیم زیره را به عنوان دارو استفاده میکردند. زیرا خواص زیره بسیار زیاد و درمانی است. معمولاً از ترکیب زیره با گیاهان دیگر برای درمان اسفاده می کنند. مثلاً ترکیب زیره با سیر برای درمان اگزما به کار می رود و یا در ترکیب با گیاهان دیگر از جوشانده آنها برای زنان تازه زایمان کرده و دختران جوان جهت تقویت بدنی تجویز می کنند.

از عرقیات زیره برای درمان چاقی افراد استفاده می کنند و در لاغری افراد مفید است.عرق زیره باعث چربی سوزی و رفع اشتهای کاذب می شود. عرق زیره برای رفع گاز معده و سوء هاضمه نیز موثر است.

عرق زیره ضد تشنج و در دفع سموم بدن و رفع تنگی نفس و سکسکه هم اثربخش است.قابل ذکر است که زیره های سیاه و سبز خواص بیشتری دارند و خیلی زیاد مورد استفاده قرار می گیرند.

 

مصرف زیره سبز در دوران شیردهی باعث افزایش شیر مادران می شود. دمنوش زیره برای درمان برونشیت هم مفید است.ترکیب چند قطره اسانس زیره سبز با روغن بادام در درمان نفخ شکمی کودکان خیلی موثر است که با مالیدن آن روی شکم کودک انجام می شود.

یکی دیگر از خواص زیره به این شکل است که از مخلوط زیره سبز با عسل برای تسکین دل درد استفاده می شود و از خواص مهم دیگر آن خاصیت ضد باروری و سقط کنندگی است.در درمان مشکلات مثانه و کلیه هم موثر است.

زیره سبز ضد تومرهای سرطانی ، ضد صفرا ، ضد باکتری و ضدعفونی کننده است و برای درمان دردهای ناشی از قاعدگی در زنان و قاعده آوری هم تاثیر خوبی دارد.

استفاده از زیره به صورت دانه یا پودر زیره سبز در رژیم غذایی باعث کاهش ۱۴ درصدی چربی های بدن می شود در صورتیکه در روش های معمول ، کاهش چربی های بدن تا ۵% انجام می شود.

نوشیدن زیره خیس شده با سرکه باعث رفع نفس تنگی و خفگی شخص می شود و یا مخلوط کردن آن با آرد باقلا و گذاشتن خمیر آن روی ورم ها ، التهابات آن را از بین می برد.

برای افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند مصرف زیره مفید است چون باعث ترشح هورمون تیروئید می شود.

علاوه برآنچه که در فوق ذکر شد زیره فواید زیاد دیگری  چون ضد آلرژی بودن آن ،رفع ادارار کردن قطره ای ،ضد عفونت و ورم ملتهمه چشم  و… را دارد.

زیره و خواص آن

مقدار مصرف عرق زیره سبز برای بزرگسالان و کودکان

یکی نمونه دیگر از خواص زیره برای بزرگسالان، نصف استکان عرق زیره را در کمی از آب حل کرده و قبل از غذا مصرف کنند و روزی سه بار تکرار شود. برای کودکان ،هم سه قاشق غذاخوری از عرق زیره را در مقداری آب حل کرده و روزی سه بار قبل از غذا مصرف کنند.

طریقه عرق گیری از زیره سبز

از فرآورده های زیره سبز، روغن زیره ، اسانس و عرق است که برای عرق ، زیره را با مقداری آب می جوشانند و سپس از طریق تقطیر به روش های سنتی و صنعتی و سرد کردن بخار حاصله ،مایعی حاصل می شود که از رایحه زیره برخوردار است.

راههای مصرف زیره در رژیم غذایی

زیره را در آب جوشانده و پس از ده دقیقه دم کشیدن مصرف می کنند و یا پودر زیره را در سبزیجات خشک و سرخ شده می ریزند. زیره را سرخ می کنند و آن را در سالاد و سوپ می ریزند و یا به همراه روغن زیتون به برنج اضافه می کنند.

دانه های سرخ شده زیره را در ماست می ریزند و مصرف می کنند که از یبوست جلوگیری می کند.

اگر زیره با غذاهای گوشتی پخته شود مضرات گوشت را کم می کند و غذا خوشمزه تر می شود.

مخلوط آن با برنج و غذا های دیگر باعث لاغری می شود چون به علت گرم بودن آن هرنوع چاقی و ورم را از بین می برد.

https://boobard.com/wp-content/uploads/2019/05/healthy-fennel-seed_55610-637.jpg

عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه زیره سبز در انسان

  • باعث آروغ زدن مداوم شخص و خجالت زدگی فرد در بین اطرافیان می شود.

  • سوزش سر دل در فرد ایجاد می کند.

  • به کبد و کلیه ها آسیب می زند.

  • باعث سقط جنین و یا زایمان زودرس می شود.

  • باعث خون ریزی زیادی در دوران قاعدگی زنان می شود.

  • منجر به خواب آلودگی ،تهوع و اختلال ذهنی می گردد.

  • باعث کاهش قند خون می شود.

  • ضروری است اشخاص دیابتی زیره نخورند.

  • مصرف زیادی زیره باعث آلرژی و خارش پوست می شود.

  • برای افرادی که لاغر هستند و تیروئید دارند مصرف زیره مضر است چون دچار پرکاری تیروئید می شوند.

 

زیره سبز و زیره سیاه

با وجود مشابهت های بین زیره سبز و زیره سیاه ، تفاوت هایی با هم در نوع ترکیبات و اثرات درمانی دارند که به اختصار بیان می شود:

  • جنس ، گونه ، اسانس و ترکیبات زیره سیاه با سبز تفاوت زیادی دارند. بطوریکه زیره سبز بیشتر به عنوان یک پودر کاری و چیلی برای معطر کردن غذا استفاده می شود و اثرات دارویی آن بیشتر به خواص آنتی اکسیدانی ، ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضد عفونی کننده آن بر می گردد.

  • مصرف زیره سیاه خیلی بیشتر از زیره سبز در غذا ها است چون مصرف زیادی زیره سبز حساسیت زا است.

  • عرق زیره سیاه دارای خواص هضم کننده غذا ، محلل بادهای مضر گوارشی،چربی سوز ، شیرآور ، از بین برنده رطوبت معده ، ادرارآور و رفع اسهال می باشد.البته عرق زیره سبز هم تا حدی در هضم غذا و رفع دیگر امراض گوارشی موثر است که به شباهت های آنها بر می گردد.

خواص متضاد زیره!!

در بعضی مواقع زیره ها از هر نوعی خواص درمانی متضادی را دارند بطوریکه هم یبوست را درمان می کنند و هم اسهال را و یا هم عادت ماهیانه را قطع می کنند و هم آن را زیاد می کنند.هم چاق می کنند و هم لاغر

بنابراین ضروری است در مصرف آن متناسب با شرایط فرد ، موارد احتیاطی را رعایت نمود.

 

جمع بندی

زیره خاصیت زیادی در معطر کردن غذا ها و درمان خیلی از امراض انسان دارد و برای استفاده به روش های مختلفی چون دانه ،پودر ، اسانس و روغن ها بطورجداگانه یا در ترکیب با دیگر ادویه جات ، عسل و گیاهان مصرف می شوند.

ضرب المثلی است که می گویند زیره را به کرمان نمی برند! نشان دهنده این است که زیره از محصولات اصلی کرمان است که برای کشت آن نیاز به آب زیادی ندارد.

با همه اطلاعاتی که درباره خواص زیره ارائه شد، از هر نوع آن در رژیم غذایی و دارویی برای بدن انسان دارد مصرف زیادی آن عوارض خطرناکی را ایجاد می کند و باید اعتدال در تغذیه آن را رعایت نمود و یا حتی باید افرادی که از بعضی از بیماری ها رنج می برند از خوردن آن خودداری کنند.

 


  • نیلوفر حیدری
  • ۰
  • ۰

[ux_products cat="773"]

اگر می خواهید بدون استفاده از راههای پرخطر و داروهای شیمیایی خوش قامتی را نصیب خود کنید به سمت ادویه جات بروید. البته لازم است در مورد مصرف آنها زیاده روی نکنید و یا در صورت داشتن بیماری خاصی به تاثیر منفی آنها هم توجه داشته باشید.
ادویه جات علاوه بر طعم دادن به غذا و خوشمزه کردن آن با داشتن قدرت چربی سوزی و جلوگیری از رشد سلول های چربی به لاغری شخص هم کمک می کنند.مثلاً فلفل نوعی ادویه است که با بالا بردن سوخت و ساز بدن در کاهش چربی ها موثر است و به نوعی کالری اضافه بدن را تقلیل می دهد.

تاثیر فوق العاده ادویه در کاهش وزن

وقتی فردی غذایی می خورد که حاوی ادویه تند است کمتر احساس گرسنگی می کند و حتی در میان وعده ها تمایلی به خوردن نمی کند.در ادویه تند ماده ای به نام کپسایسین وجود دارد که تند بودن ادویه از آن نشأت می گیرد.
گرم شدن بدن با مصرف ادویه تند به سوخت و ساز بیشتربدن و سوزاندن چربی ها مرتبط است بطوریکه به مغز هم که از طریق مسیرهای عصبی سیستم گوارش را کنترل می کند تداعی می شود که شخص یک غذای لذیذ پرچرب می خورد و لذت می برد.این عمل باعث کم اشتهایی شخص و لاغری او می شود.
البته نباید فقط به استفاده از ادویه جات در کاهش وزن اکتفا کرد بلکه کم خوردن و فعالیت بدنی هم لازم و ضروری است.
بعضی از ادویه ها تاثیر خیلی خوبی بر لاغر فرد دارند که مهمترین آنها جنسینگ ، فلفل هندی ، فلفل سیاه ، دارچین ، قاصدک ،خردل ، هل ،زردچوبه ،خردل و زردچوبه هستند که در باره آنها به اختصار توضیح داده می شود:

1- تاثیر جنسینگ درلاغری :

انواع مختلفی دارد که می توانیم آنها را از مغازه های عطاری و یا سوپرمارکت ها خریداری کنیم ، معمولاً ریشه جنسینگ یا کپسول آن را استفاده می کنند. یک نوع آن که در دسته آداپتوژن ها است باعث کاهش استرس در افراد بخصوص زنان می شود و این در موقعی مصرف می شود که شخص دچار فشار روحی شده و به خوردن زیادی از غذای نامناسب و چاق کننده اقدام می کند.
معمولاً در موقع استرس ، هورمون استرس به نام کورتیزول ترشح می شود که پرخوری در شخص را ترغیب و او را به خوردن غذاهای کالری زا تحریک می کند که مصرف جنسینگ از نوع آداپتوژن به مقابله با استرس و خستگی کمک می کند.

تاثیر جنسینگ درلاغری

نوع دیگری از جنسینگ در دسته پاناکس وجود دارد که باعث افزایش سطح انرژی می شود و متابولیسم بدن را تندتر می کند.این نوع جنسینگ برای مردان مناسب تر است و استفاده از آن برای زنان خوب نیست چون آنها را دچار طپش قلبی شدید می کند.
البته نوشیدنی جنسینگ جدا از بالا بردن سوخت و ساز بدن ، در افزایش انرژی ، شادابی و استقامت بدن افراد هم تاثیر گذار است و چه بسا همین کار باعث فعالیت بیشتر فرد می شود.
یکی از راههای مصرف جنسینگ ، سوپ مرغ است که ریشه جنسینگ هم در آن می باشد.

2- دارچین و تاثیر فوق العاده آن در کاهش وزن:

این ادویه هم یک نوع چربی سوز است که متابولیسم بدن را افزایش می دهد، دارچین را در غذا و شیرینی جات چون پایه سیب مصرف می کنند.
تحقیقان نشان داده است که دارچین به کاهش قند خون و بهبود افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

تاثیر فوق العاده ادویه در کاهش وزن

دارچین را می توانید هر روزه با ریختن در چای و یا غذاهای دیگر مصرف کنید. البته توصیه می شود که افرادی که داروهای رقیق کننده خون چون هپارین یا وارفارین مصرف می کنند از خوردن آن خودداری کنند چون دارچین ماده ای به نام کومارین دارد که در کاهش غلظت خون موثر است.

3-تاثیر فوق العاده فلفل سیاه در کاهش وزن:

فلفل سیاه یک ماده چربی سوز است که خرد شده آن در غذاها مصرف می شود و می تواند جایگزین خوبی برای نمک باشد که غذا را طعم دار و خوشمزه هم می کند.فلفل سیاه دارای ماده ای به نام پیپرین است که همانند کپسایسین در فلفل هندی عمل می کند.

تاثیر فوق العاده فلفل سیاه در کاهش وزن

اگرافراد عادت کنند در یک وعده غذایی روزانه فلفل سیاه را به همراه فلفل هندی مصرف کنند خیلی می تواند برای آنها مفید باشد و به نوعی برابر با 20 دقیقه پیاده روی روزانه کالری می سوزانند.
پژوهشگران ثابت کردند که فلفل سیاه در ژن هایی که مسئول ساختن سلول های چربی جدید در بدن هستند اختلال ایجاد می کند و درواقع مانع از افزایش چربی و چاقی بدن می شود.

4-لاغری با فلفل هندی:

این ادویه هم چربی سوز است و متابولیسم بدن را تا 5% افزایش می دهد و چربی سوزی را هم تا 14% بالا می برد.فلفل هندی دارای ماده ای به نام کپسایسین است که حرارت زا است و چربی و کالری اضافه بدن را کاهش می دهد.

لاغری با فلفل هندی

این فلفل را در سس مایونز هم می ریزند که باعث خوشمزگی و خوش طعمی ان می شود.

5-معجزه خردل در لاغری :

این ادویه هم سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و یک نوع سبزی چلیپایی است و همانند سبزیجات چلیپایی ، کلم، کلم بروکلی ،گل کلم است.

معجزه خردل در لاغری

خردل هم دای ماده کپسایسین است که با گرمازایی خود در سوختن چربی ها و کالری های اضافه بدن موثر است.
می توانید خردل را به عنوان چاشنی به جای شکر در سس های کچ آپ استفاده کنید که خیلی سالم تر است.

6- لاغر شدن با قاصدک :

این گیاه به دیده خیلی از مردم به عنوان یک علف هرز و بی خاصیت به حساب می آید ولی از ریشه و برگ آن برای رفع نفخ و اختلالات گوارشی استفاده می کنند بنابراین دارای خواص خوبی است .

لاغر شدن با قاصدک

قاصدک دارای فیبر است که می تواند اشتهای خوردن شما را ضعیف نماید و احساس سیری به شما بدهد.می توانید برگ قاصدگ را روزانه در سالاد بریزید و مصرف نمایید.
قاصدک سرشار ار ویتامین های A،B،C و D و موادهای معدنی کلسیم ، آهن ، منیزیم ،روی ، منگنز ، مس ،کولین ،پتاسیم ، سیلیکون و بورون است.
مصرف این گیاه برای خانم هایی که به دوران یائسیگی وارد می شوند خوب است. البته خوردن ریشه این گیاه اشتها آور است و باعث چاقی می شود و برای لاغری خوب نیست.

7- لاغری با ادویه زردچوبه :

یک ماده زرد رنگی است که از ریشه گیاه آن گرفته می شود که به عنوان ادویه در غذا می ریزند تا آن را پررنگ و خوشرنگ نماید. طبق تحقیقات به عمل امده زردچوبه مانع از رشد مجدد چربی در شخص می شود،مخصوصاً افرادی که بعد از یک چاقی ،لاغر و خوش اندام شده اند.

خواص لاغری با ادویه زردچوبه

معمولاً زردچوبه را در غذا می ریزند یا یک قاشق چایخوری از آن را با مقداری آب هم می زنند و می خورند که نوع اول آن مرسوم تر است.

8- تاثیر زنجبیل در کاهش وزن:

این ادویه هم چربی سوز است و همانند ماده کپساسین عمل می کند. از ریشه زنجبیل به عنوان ادویه استفاده می شود.

تاثیر زنجبیل در کاهش وزن

از ریشه زنجبیل چای درست می کنند و می نوشند که به هضم غذا کمک می کند یا در غذا می ریزند.

9-زیره و لاغری:

این ماده هم در کاهش وزن بدن موثر است و افرادی که هر روز مقداری از آن را در ماست می ریزند و می خورند به کاستن از وزن خود کمک زیادی می کنند.

زیره و لاغری

آزمایشات ثابت کرده که افرادی که زیره مصرف می کنند بیشتر از افرادی که زیره استفاده نمی کنند کاهش وزن پیدا کردند.مقاله مهرفی زیره و خواص آن شاید برای شما مفید باشد .

10-هل و خواص لاغری آن؛

هل یک ماده سبز کوچکی است که علاوه بر معطر کردن چای و غذا به هضم غذا ، چربی سوزی و رفع نفخ و اختلالات گوارشی کمک می کند.

هل و خواص لاغری آن

البته طعم لذیذ و بوی خوش هل برای تسکین افسردگی هم خیلی مفید است.

[ux_products style="overlay" cat="771"]

  • نیلوفر حیدری
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • نیلوفر حیدری
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • نیلوفر حیدری